5 steg till en god hälsa

HälsaVad är en god hälsa? Är det att man tränar regelbundet, att man äter rätt eller att man är lycklig? Vi tänkte ta upp 5 snabba tips som sammanfattar hur man kan skapa en god hälsa.

Bestäm dig

Det första steget, något som många fastnar vid, är att bestämma sig. Sätta sig ner och göra en plan med mål och delmål. En plan som gör att man på sikt når en god hälsa. Vänta inte tills på måndag utan gör det redan idag. Det blir inte lättare bara för att man skjuter på det.

Se över kosten

Tänk nu inte att kosten ska ändras helt och att du ska komma igång med någon av alla dieter som finns. Här kan det vara små justeringar som behövs. Tänk att du får en balans mellan vad du stoppar i dig och vad du gör av med. Se till att äta riktigt 3 gånger om dagen med några nyttiga mellanmål däremellan. Kanske lägga en dag i veckan då du får unna dig vad du vill, byta ut Coca-Colan mot vatten på vardagarna eller ta med en frukt istället för en kanelbulle till fikan. Små justeringar kan göra stor skillnad.

Må bra

Den mentala hälsan är något som spelar stor roll på vårt välmående. Mår du bra psykiskt, behöver du någon att prata med eller har du problem i din relation? Det är viktigt att må bra och lever man i en relation är det viktigt att må bra tillsammans. Det har länge varit lite ”skamligt” att säga att man inte mår bra psykiskt, att man ska bita ihop och kämpa på. Så behöver inte fallet vara. Känn efter och gör förändringar om så behövs för att du ska må bättre även mentalt.

Kom igång med motion

Att träna gynnar en god hälsa och vi alla måste röra på oss för att må bra. Försök att komma igång med din träning för att skapa en god hälsa på sikt. Enligt studier räcker det med att röra på sig 3 gånger i vecka á 30 minuter för att kroppen ska må bra. Försök hitta en aktivitet du gillar och planera vecka för vecka hur du ska planera in för att hinna med dina träningspass.

Hoppas du fått några goda råd som gör att du strävar efter att uppnå en god hälsa.