Cykling – en skonsam träningsform

elcykel

Det är inte alltid lätt att komma tillbaka efter en benskada. Många som tränar löpning kan bli drabbade av senskador, benhinneinflammationer och sträckningar. När det väl händer är det vila som gäller och det är de flesta med på. Problematiken infinner sig när det är dags att börja träna igen. De flesta börjar lite smått med det de gjorde innan som till exempel löpning, men finner sig snart i samma situation, eftersom samma sena, muskelgrupp eller benhinna påfrestas igen. Sedan är de tillbaka på ruta ett med vila och rehabilitering.

Cykling som rehabilitering

För att komma tillbaka och inte påfresta den gamla skadan krävs en annan typ av träning – en skonsammare sådan. Det finns några som kan klassas som sådana och en av dem är cykling. Cykling ger mindre belastning eftersom du inte behöver bära upp din egen kroppsvikt, men det ger ändå en effektiv träning då du använder många muskelgrupper och framför allt får ditt hjärta jobba. Du behöver inte känna att denna träning inte räcker till.

Elcykel

Idag finns elcyklar att köpa som kan underlätta ännu mer vid rehabilitering. Det kan fortfarande kännas i en sträckning eller en senskada när du cyklar i till exempel uppförsbackar. Då är en elcykel ett suveränt hjälpmedel att ta till när du inte orkar eller när känner av din tidigare skada.

Cykling ska vara ett sätt att få dig tillbaka i form och stärka dig så att du kan ta upp din eventuella löpning igen, och med en elcykel behöver du inte välja en backfri rutt, utan du kan känna dig fri att cykla var du vill.

Har du svårt att hitta en bra elcykel finns det mängder av butiker på nätet som har ett bra utbud, även hopfällbara. En hopfällbar cykel ger dig ännu mer frihet att välja rutt. Då är det bara att lasta in den i bilen och köra till närmsta elljusspår för träning dag som kväll!