Den viktiga arbetsmiljön

Det är viktigt hur vi har det på våra arbetsplatser då vissa av oss kan sitta upp till 8 timmar på ett och samma ställe med uppehåll för kafferaster och en lunchrast mitt på dagen. Alla är vi olika och det är viktigt att arbetsmiljön kan anpassas efter de behov som vi har som männiksor.

Alla arbetsplatser har sina akilleshälar och det gäller att man ordnar detta så att det blir så ergonomiskt som möjligt för den som arbetar. En variation i arbetet är alltid det bästa och det som blir statiskt är aldrig bra. Det gäller att kunna förändra arbetsställning och i vissa fall så kan man helt byta arbetsställning för att få en variation.

Sitter man på kontor så kan ett höj och sänkbart bor skapa den variation i arbetsställning som kroppen så gärna vill ha. Sedan är det upp till var och en att nyttja de resurser som finns på arbetsplatsen. Många gånger så kanske man är vanemänniska och har svårt att byta arbetsställning med jämna mellanrum. I bland kanske man måste tvinga sig själv för att det ska förändras.

Försök att skapa rutiner för att kliva upp och röra på dig mellan varven och om man har en annorlunda arbetsplats så gäller det att hitta övningar som passar den sits man sitter i.