Förverkliga din dröm – bli läkare

Att vara sjukgymnast är ett fantastiskt yrke. Förmodligen älskar du det gör, att hjälpa andra och träffa nya härliga människor under dagarna. Men kanske har du alltid drömt om att bli läkare? Det finns inget som hindrar dig från att uppfylla dina drömmar och förverkliga dig själv. Du blir aldrig för gammal för att studera.

Om du går i tankar om att ta nästa steg från att bli sjukgymnast till medicinsk doktor finns det olika vägar att gå. Dels finns det många bra universitet i Sverige men det finns även bra alternativ utomlands när man vill studera till läkare. Om att leva utomlands också är en av dina drömmar har du alltså chansen att slå två flugor i en smäll.

När du studerar i Sverige kostar det inget att läsa men däremot blir du förmodligen tvungen att ta studielån. Studiebidrag och studielån får du från CSN, och även om du har ett lån när du är klar med utbildningen så är det mer att se som en investering än en skuld. Det är en investering i din dröm och det är det alltid värt.

Om du väljer att studera till läkare utomlands är det vanligtvis en årlig avgift. Att studera i Europa är dock mycket billigare än att studera i till exempel USA. Dessutom är du berättigad CSN även när du studerar i utlandet. Vid utlandsstudier har man också möjligheten att ansöka om extra lån för att täcka kostnader som terminsavgifter, försäkringar och resor. Det finns också hjälp och rådgivning att få för att finna och komma in på det universitet som du önskar. Många universitet utomlands kräver ett intagningsprov, men genom att söka en kurs som förbereder för dig för intagningsprovet, så är drömmen inte lika långt borta.

Med din bakgrund som sjukgymnast har du redan kunskaper och erfarenheter som kommer att underlätta utbildningen och göra det lättare för dig att uppnå dina högre drömmar och mål. En dröm är aldrig för stor.