Komma igång

6674474-runner-woman-lacing-trainers-shoes

Träna är något som många har som mål att göra. Dock kan det ju som bekant vara lite svårt att komma igång, framför allt om man inte tränat så mycket tidigare. Just därför kommer här några tips på hur man kommer igång med träningen på ett bra sätt.

Börja lugnt

Ett misstag som många gör som vill komma igång med träningen är att de från början har alldeles för höga ambitioner, vilket ofta leder till att man ganska snabbt är tillbaka i soffan och det vill man ju inte. Ett bra tips är därför att börja i lugn takt och kanske ha som mål att träna 1-2 gånger i veckan och så småningom öka dosen.

Korta pass

I början är det också viktigt att köra relativt korta pass, framför allt för att kroppen inte skall ta skada om den sedan tidigare är otränad.

Träningsformer

Även om löpning och styrketräning är utmärkta träningsformer så kan det vara bra att ha i åtanke att det också finns andra sätt att träna på utöver dessa. Andra bra träningsformer kan till exempel vara olika former av bollsport som tennis, fotboll, innebandy och badminton, cykling, simning och inlinesåkning, men även pilates och yoga.