Köpa hem redskap för rehab hemma

I dag drabbas många av skador som kan relateras till arbetet. Enligt Arbetsmiljöverket drabbades hela 115 500 personer i Sverige av arbetsskador förra året och många rapporterar att de upplever arbetsorsakade besvär och ohälsa.

Allt fler människor har idag ett arbete framför datorn som ger smärtor i axlar och nacke, eller tunga arbeten som ger smärtor i ryggen. Många skadar sig även under träning, som exempelvis vid löpning på hårt underlag som kan ge smärta i vader och hälsenor. Framförallt skadas många i trafiken och det beräknas att ungefär 20 000 personer per år drabbas av whiplash-skador till följd av påkörning. Mer om detta kan du läsa här.

Det hela kan lätt bli en ond cirkel, att man upplever ohälsa, men att tiden inte räcker till för att vända trenden och så fortsätter man i samma spår. Om man tycker att tiden inte räcker till eller att man inte vill gå till en träningslokal, finns det i dag stora möjligheter till att på egen hand träna hemma. Vissa får förslag på träning och rörelser som är lämpliga och ofarliga att göra av sin fysioterapeut eller kiropraktor. Det kan handla om ett träningsschema att följa eller bara enstaka övningar. Mycket kan man göra själv om bara motivationen finns.

Det finns många sidor online som säljer träningsredskap för att träna hemma med. Det kan till exempel vara en pilatesboll, hantlar eller band för styrka, yogamattor för yoga och stretchövningar eller bara något så enkelt som ett hopprep för uppvärmning och för kondition. Du kan hitta många träningsredskap, kläder, skor och annat som kan behövas för rehabilitering och träning hemma.

Var noga att följa någon form av träningsprogram för din rehab, detta kan oftast sjukvården och avdelningar för rehabilitering hjälpa till med. Det är viktigt att du tränar rätt så du kommer tillbaka i full kraft. Gör de övningar som sjukgymnast eller liknande har gett dig så du tränar helt rätt och inte gör något som inte är bra för dig.