Lär dig att leva i nuet

Det gäller att hitta sig sin egen balans i livet, alla är vi olika och klarar av olika situationer. Det som känns som en klackspark för en del kan vara en mardröm för andra och vice versa.

Det gäller att hitta ett sätt att leva i nuet och njuta av de vackra ögonblick som livet har att bjuda på för att kunna må bra i kropp och själ. Hitta ett sätt att släppa på den stress som man själv bygger upp kring vardagen med jobb och aktiviteter och istället faktiskt vinna tid till att kunna göra mer saker som man mår bra av.

Ett uttryck som hörs och ses mer och mer i media är att lära sig mindfulness. Det är en meditationsteknik som handlar om att vara uppmärksam på saker, dofter och intryck som sker just nu i den här stunden utan att döma eller värdera det man upplever. Det handlar också om att vara mer accepterande mot dig själv och skapa åtminstone en neutral självbild. Allra helst lära dig att se ömsint och kärleksfullt på dig själv så du får må riktigt bra.

Mindfulness hjälper till att minska ångest, stress och depressioner och kan vara till stor hjälp om man har sömnproblem och smärtproblematik så det finns mycket att vinna på att lära sig detta i längden.