Må bra tillsammans

äldre par dansar

Ett hälsosamt liv anser de allra flesta involverar en kärleksfull relation med en partner. Hur gör man då när denna relationen börjar spricka och bli problematisk? När man inte känner sig riktigt lika nära varandra som förut? Här kommer några tips som kan hjälp er hitta tillbaka till kärleken.

Kommunicera på nya sätt

Att byta kommunikationskanal kan ibland vara ett mycket bra sätt att få se allt ur ett nytt perspektiv. Byt från att skicka korta SMS mellan varandra till att sätta er ner och prata öga mot öga för att se om det hjälper.

Prata med tredje part

Att gå på parterapi ser många som en absolut sista utväg, men att vänta för länge är inte heller bra. Enligt Charles Sandström som driver terapimottagningen ny insikt i Stockholm kan anledningarna till att vilja börja med terapi vara många. Ibland kan det handla om specifika utmaningar i förhållandet så som missbruk eller otrohet medans det andra gånger kan vara något mindre synligt så som bristande kärlek.

Prioritera varandra mer

Att lägga märke till varandra mer kan vara ett bra första steg till en starkare relation. Detta kan handla om något så enkelt som att helt enkelt titta på varandra mer. Det kan även handla om att försöka överaska varandra med kärleksfulla meddelanden, gåvor eller liknande.

Prioritera egen tid

Ibland kan det vara passande och viktigt att prioritera tid för sig själv inom förhållandet. Att få ensam tid att utöva sin hobby eller vara ute med vännerna kan vara ett bra sätt att få lite distans till både förhållandet och sin partner.

Vill man läsa lite fler små tips kan man göra det i denna artikeln från Expressen Hälsoliv