Sluta röka och må bättre

Att röka är farlig vana som i värsta fall kan innebära mycket problem för dig och din omgivning. Samtidigt är det något som är väldigt svårt att sluta med och många behöver därför hjälp när man väl bestämt sig.

Det viktigaste är dock just det, att du bestämmer dig. Du kan få all hjälp i världen men om inte du har bestämt dig och går in för det till 100% kommer det bli svårt att sluta. Ingen kommer göra det åt dig, det här är din kamp. Däremot finns det många hjälpmedel du kan använda dig av.

Ett av dessa är så kallade E-cigaretter. Dessa är bättre än vanliga cigaretter då de inte innehåller många av de farliga ämnen som man får i sig när man röker. De är därför perfekta för dig som vill sluta röka.

Det kan också vara en god idé att ta hjälp av nära och kära. Om du är öppen med att du försöker sluta röka blir det lättare att få stöd när du har det svårt. De kan då påminna dig om varför du vill sluta röka och om varför det är viktigt att du fortsätter.

Det finns också mer professionell hjälp att få om du är i behov av det. Sluta-Röka-Linjen är ett exempel på detta.

Kom också ihåg hur bra din kropp kommer må om du slutar röka. Din hy kommer bli bättre, dina tänder också. Speciellt dina lungor kommer tacka dig. Vad säger du? Är det inte dags att fimpa? Lycka till!